Lukk

Foldedører

Ønsker du å viske ut skillet mellom inne og ute? Da er foldedører det perfekte valget som gir deg maksimal åpning. Med et enkelt håndgrep foldes dørene sammen til en smal pakke på utsiden. Dørene kan konstrueres slik at de kan brukes som en gangdør når du ikke ønsker å åpne hele veggen. Våre foldedører leveres med 3-lags glass og god u-verdi i profilserien EXTREME

 • Teknisk/Mål

  Våre foldedører leveres utadslående og i følgende varianter;

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

 • Hvordan ta riktige mål?

   

  Målene du må oppgi er de nøyaktige utvendige målene som vi produserer etter (yttermål karm). Husk å beregne litt klaring rundt! (vanligvis er det tilstrekkelig med ca 15 mm klaring i topp og på sidene).

   

  Husk at dører og vinduer alltid skal sees utenfra og at breddemål oppgis først og høyde etterpå. (BxH) ved skråvinduer oppgis bredden først, så høyden til venstre og så høyden til høyre. (BxV/H).

   

   

  Det er vanlig å trekke fra 15 mm klaring i topp og på sidene slik at vinduet/døren blir 15 mm lavere enn åpningen og totalt 30 mm smalere enn åpningen det skal monteres inn i.

     

 • Materialer

   

  Aluminium, det ultimate byggemateriale!  Aluminium er et meget stabilt og pålitelig materiale med unike tekniske og estetiske kvaliteter, og som attpåtil er miljøvennlig! Aluminium kan resirkuleres enkelt og ubegrenset. Resirkulert aluminium har de samme egenskapene som etter første gangs bruk. Av alle metaller er aluminium det materialet som best beholder sin resirkuleringsverdi.

   

  I dag blir 70–80% av aluminiumsprodukter resirkulert, og nesten 30% av aluminium i daglig bruk kommer fra gjenvinning. Aluminium som byggemateriale har mange fordeler:

   

  • Optimal holdbarhet
  • Lang levetid
  • Tilpasset nye miljøstandarder
  • God varmeisolasjon med brutt kuldebro
  • Stort utvalg i utførelser
  • Stort utvalg i farger
  • Ingen rust eller råteproblemer
  • Trenger minimalt vedlikehold

   

   

  Med brutt kuldebro

  Benyttes i Veranda Veranda Comfort og Veranda Extreme.  Dette ­er­ et ­prinsipp­ hvor aluminiumsprofilene består ­av to deler som er bundet sammen av et isolasjonssteg av polyamid som i prinsippet skiller den ytterste delen av aluminiumsprofilen­ fra ­den ­innerste.­

   

  Dette­ vil­ medføre­ at den innerste delen er langt mindre påvirket av utetemperaturen og vil bli isolert mot kulde om vinteren og varme om sommeren.­ Selv­ om aluminiumsprofilen ­har­ brutt ­kuldebro er­ der stor­ forskjell­ på ­isolasjonsevnen­ fra ­profil­ til­ profil­ og system til system.

   

  Veranda Comfort er f. eks. ikke like godt isolert som Veranda Extreme, enkleste måte å illustrere dette på er f. eks å tenke seg isolasjon med ulike tykkelser. Det er også viktig at der er brutt kuldebro i hele konstruksjonen inklusiv både karm og ramme.

   

  Noen leverandører reklamerer med “isolerte” dører og har gjerne brutt kuldebro i selve dørene mens ytterammen/karmen består av en skinne i topp og bunn uten brutt kuldebro!

 • Valg av glass

   

  Glass utgjør naturlig nok store deler av din nye skyvedør. Det er derfor viktig å ta en grundig vurdering av ditt behov og om man har behov for andre typer enn det som er standard. Veranda kan tilby et stort utvalg av glasstyper med ulike egenskaper som kan benyttes for å oppnå ulike funksjoner. Spør din Veranda forhandler om råd!

   

  Der finnes også flere alternativer for dem som ønsker mindre glass flater og mer «tette felt». Det kan være man ønsker ugjennomsiktige alternativer av estetiske grunner eller fordi man ikke ønsker direkte innsyn fra naboen. For å oppnå dette kan man benytte ugjennomsiktig glass, tettfeltplater i aluminium.

   

   

  .

  Selvrensende glass virker på den måten at UV strålene fra solen bryter ned smusset som havner på vinduet slik at regnet skyller det av. Selvrensende ­glass­ er­ ømfintlig ­ovenfor saltvann­ og­ selvrensingseffekten avhenger av forskjellige forhold som hvor åpent det er foran vinduet, hvor mye sollys som slipper til og hvor mye  regnvann som treffer glasset, etc.

  Sikkerhetsglass benyttes først og fremst for å redusere personskader ved sammenstøt hvis man f.eks. skulle være så uheldig å gå mot en stengt skyvedør og knuse glasset. Ved ytterligere forsterkning av glasset oppnår man betegnelsen sikringsglass som også gir en god sikring mot innbrudd og vandalisme. Ved bruk av laminert glass i disse kombinasjonene reduserer man ved bruk av laminert glass også falming av interiøret.

  I en Veranda® med mye glass bør man vurdere solbeskyttende glass for å redusere solvarmen på solrike dager. Behovet for solbeskyttende glass er størst i sør­ og vestvendte fasader og i taket. Til en viss grad er det også hensiktsmessig i fasader som vender mot øst for å dempe virkningen av morgensolen. Mot nord er det ikke alltid nødvendig.

   

   

   

  16 mm tykkelse Opal eller gjennomskinnelig

  32 mm tykkelse Opal eller gjennomskinnelig

   

   

   

  Tettfelt plater benyttes gjerne som brystningspaneler og som tette felt i tak og vegger. Tettfelt plater i aluminium er produsert av pulverlakkerte aluminiumsplater og kan leveres i alle RAL farger. Veranda® tettfeltplater kan leveres i både isolert og uisolert utførelse. Benyttes der en ønsker ugjennomsiktig vegg eller tak, ofte brukt i brystninger.


   

  24 mm tykkelse på fyllingene.

  32 mm tykkelse på fyllingene.

   

   

  Sikkerhetsglass og sikring av glassfelt
  Lover og regler er som skapt for å skape forvirring og frustrasjon. Mange av dem, om ­ikke de­ fl­este,­ gir­ uklar ­informasjon ­og må ofte tolkes, men det er selvsagt viktig at reglene tolkes ut i fra at de i utgangspunktet er laget i den beste hensikt for å skape gode og trygge bygg og bygningsdeler.

   

  I hovedsak er der to regelverk å forholde seg til når det gjelder Byggtekniske krav:

   

  • Norsk Standard (NS) – en benevnelse på standarder utgitt av Standard Norge.
  • TEK10 – en forskrift til den norske plan­ og bygningsloven av 2008.

   

  Sikring av glassfelt

  Norsk Standard er frivillig å bruke, men TEK10 er en lov som må følges. NS og TEK10 er samstemte på mange områder men der er også en del avvik dem imellom, ikke minst når det gjelder krav om bruk av sikkerhetsglass i bygg. Sikring av glassfelt kan i utgangspunktet gjøres på mange ulike måter, f.eks ved at glasset skjermes, der etableres en brystning på mer enn 80 cm høyde, eller at det benyttes et sikkerhetsglass.

   

  Krav til sikring er der faren for sammenstøt er størst og ikke minst der det er ferdsel av mennesker og dyr. Det er et absolutt krav til sikring i alle glassfelt som vender mot balkong, terrasse og lignende uansett etasje. I boliger er der i tillegg krav om sikring av vindu og glassfelt i yttervegg fra og med tredje etasje. I ferdselsveier er det ikke krav til sikring.

   

  Løsning

  Enkleste løsning ville selvsagt være å benytte sikkerhetsglass overalt, da hadde man jo sluppet å tolke regler og alltid hatt sitt på det tørre. Ulempen er jo at Veranda® produktene hadde blitt unødig fordyret. I et forsøk på å holde kostnadsnivået på et så akseptabelt nivå som mulig har Veranda® derfor valgt å tilby sikkerhetsglass i dører der det er et absolutt krav. Det er derfor viktig at kunde og Veranda® er samstemte i hvilke dører og vinduer som skal leveres med sikkerhetsglass og hva som skal sikres på andre måter.

 • Farger og vedlikehold

   

  Velg pulverlakkert aluminiums konstruksjon – unngå å bruke hele sommerhalvåret med flikking og maling!

   

  I Veranda bruker vi aluminiumsprofiler til i våre konstruksjoner. Aluminiumsprofiler er solide og gir en bortimot evigvarende konstruksjon som aldri vil råtne eller ruste. Med aluminium bygger vi smekre konstruksjoner som ikke stjeler mer oppmerksomhet enn nødvendig.

   

  Stort utvalg av farger!

  Grunnprisen på Veranda® er basert på RAL9010 hvit med blank overflate - men mot et lite pristillegg kan du velge mellom mer enn 200 forskjellige farger på aluminiums profilene. På Comfort og Extreme serien kan du også velge mellom ulike farger utvendig og innvendig.

   

  Utvalgte Veranda farger

  Veranda kan tilby 16 utvalgte farger til en rabattert pris. Det er imidlertid kun hvit som er lagerført så det må påregnes lengre leveringstid på disse utvalgte fargene. Disse 16 utvalgte Veranda fargene (som er markert med (G) etter farge koden) har en flott ru og matt GRANIT overflate som passer i de fleste miljøer.

   

  *Trykk på bildene for å laste ned

   

   

   

 • Lås og sikkerhet

   

   (Bilde; Håndtak 1 og 2).

   

  Fjærbelastet låskasse som låser de foldbare feltene til karm i bunn og topp

  Det siste feltet som også kan benyttes som separat gangdør leveres med 3 punkts hakelås med vrider og eurosylinder

   

   

   

 • Ventilasjon

   

  På comfort og Extreme skyvedører kan det tilbys horisontale ventil lister. På comfort kan ventil lister legges inn i bunn og topp. På extreme kun i topp.

   

   

  Ved å åpne og lukke spjeldene etter behov vil du skape en naturlig gjennomstrømming av luft i din Veranda. Veranda horisontal ventil er selvsagt både isolert og fullstendig vanntett.

 • Produksjon og leveranse

   

  Produksjon foregår ved vår moderne Veranda fabrikk på Storebotn næringspark på Askøy like utenfor Bergen. Alle Veranda produktene produseres på mål etter kundens spesifikasjoner og blir nøye tilpasset vårt klima. Den vil aldri råtne, ruste eller trenge maling.

   

  Bestiller du varen levert hjem pakkes glass, moduler og deler på spesialdesignede transportstativer og emballeres forskriftsmessig for å unngå transportskader.

   

   

 • Leveringstid

   

  Vi har ingen standard størrelser på våre produkter, Veranda® produktene produserer fortløpende etter kundens spesifikasjoner.

   

  • På skyvedører med hvitlakkerte aluminiumsprofiler er det vanligvis ca 6 ukers leveringstid.
  • Skyvedører i andre farger enn standard hvit farge må der regnes 2-3 ekstra ukers leveringstid.
  • Lengre leveringstider kan forekomme i ferietid og i høysesong.
 • Tester og kvalitetssjekk

   

  Veranda er en seriøs Norsk produsent og vi forplikter oss til å tilby produkter og komponenter som har blitt testet og er velprøvd i bruk. For å garantere god kvalitet i alle ledd er alle Veranda produkter grundig kvalitetssikret både før og etter fabrikasjon. God teknisk ekspertise sikrer kvaliteten i alle fasene av utvikling, prosjektering og produksjon.

   

  • Produkttester

  Alle produktene gjennomgår en serie av tester og beregninger for tetthet mot luft, vann og vind, holdbarhet mot klimapåkjenninger, U-verdier etc. Levetiden til alle bevegelige deler som hjul og låser etc.blir også nøye validert i hht.sertifiserte beregningsmetoder.

   

  • Du har 5 års reklamasjonsrett

  I samsvar med lovverket gir din Veranda-forhandler 5 års reklamasjonsrett.

   

  • Du får et skreddersydd prosjekt 

  Din Veranda-forhandler har ingen “prefabrikkerte“ produkter på lager. Alt er spesielt tegnet og fabrikkert til ditt prosjekt. Det er grunnen til at din Veranda er unik og original, og spesialdesignet til deg.

   

  • Du får en installasjon av høy teknisk karakter

  Isolering, drenering av regnvann, tetthet, klimapåkjenninger, beregning av vekt og bæreevne er alle elementer som gjør utformingen og installasjonen av din Veranda komplisert og krever god kompetanse og stor nøyaktighet. Din Veranda forhandler sørger for en problemfri installasjon hos deg.

   

  • Du får forenklet dine administrative oppgaver

  Din Veranda forhandler kan veilede deg gjennom alle steg i prosessen fra planlegging til ferdigstillelse. Mange Veranda forhandlere kan også tegne prosjektet ditt i 3D og lage en fotomontasje slik at du ikke skal være i tvil om sluttresultatet. Alle tilbygg og fasadeendringer på huset ditt er søknadspliktig til den kommunen du bor i, dette gjelder også hagestuer og vinterhager. Mange Veranda forhandlere kan hjelpe deg med denne tidkrevende og til dels kompliserte søknadsprosessen.

   

  • Respektere tidsfristene

  Veranda disponerer de siste innovasjoner innen avansert teknologi for å kvalitetssikre leveransen. Din Veranda forhandler vil alltid gjøre sitt ytterste for å respektere de avtalte tidsfrister, og vil sørge for en problemfri installasjon hos deg.

 • Forhandlere av Veranda

   

  Enten du vet hva du vil ha, trenger inspirasjon eller begynner på bar bakke - send oss gjerne en forespørsel i skjemaet under!

   

  Ditt verandaprosjekt er unikt, og ved å ta hensyn til alle detaljer helt fra starten av vil du ha størst sjanse til å oppnå et vellykket resultat! Etter at du har fått et akseptabelt prisoverslag fra din Veranda forhandler kan han ta en befaring hos deg for å ta alle detaljer.

   

  Sammen kommer dere fram til beste fargevalg, glassvalg, hvor mange og hvilke åpninger som er mest hensiktsmessig, etc. Slik er du sikker på at ingen detaljer blir glemt under utformingen av din veranda.

   

  Finn din Veranda forhandler!

Dette gikk jo fint! Takk for din forespørsel, du hører snart fra oss!

Vennligst fyll inn obligatoriske felter

Ops, det oppstod en feil! Prøv å sende skjemaet på nytt, eller ta kontakt med oss.

Vennligst bevis at du ikke er en robot

Bruk av informasjonskapsler !